Dan slovenske hrane
Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje pomena doma pridelane hrane. Letošnje leto je tudi mednarodno leto sadja in zelenjave, zato gre poseben poudarek pomenu lokalne samooskrbe s sadjem in zelenjavo. Pobuda letošnjega leta je tako usmerjena v vključevanje domačega sezonskega sadja in zelenjave ob ostalih živilih na domače mize tekom celega leta.
Z odločitvijo za nakup lokalne hrane, na kar nas opomnja Dan slovenske hrane, podpremo domačega kmeta, domača kmetijska in živilska podjetja ter zadruge in jim pri tem izrazimo naše spoštovanje do njihovega dela. Zavedati se moramo, da trajnostne prehrane ne bomo uresničili, če ne bomo vzpostavili lokalne trajnostne oskrbe s hrano, ki bo podpirala uravnoteženo in zdravo prehranjevanje vsakega izmed nas. Na Kočevskem smo zato izjemno ponosni na zadrugo Zakladi Kočevske, ki uspešno povezuje številne domače pridelovalce in proizvajalce izdelkov (danes šteje preko 40 poslovnih partnerjev), skrbi za dobavo kakovostne lokalno pridelane hrane številnim javnim zavodom ter hkrati tudi za promocijo domačih izdelkov.