Občina Kočevje
Domov Obvestila in objave Literarno Kočevje

Literarno Kočevje

11. 9. 2019 Katja G. 126

Literarno Kočevje je naslov tematskega dne, ki ga je Občina Kočevje organizirala že drugo leto zapored, tokrat v okviru programa Leto čebel in medu 2019. Goste na popoldanskem delu programa je uvodoma pozdravil podžupan Gregor Košir, na večernem pa župan dr. Vladimir Prebilič.

V popoldanskem delu programa, poimenovanem Literarni čebelnjak, so se z branjem odlomkov iz svojih del predstavili avtorji iz Kočevja, ki so v zadnjem času izdali knjige, namenjene otrokom: Jana Bauer, Laura Petan, Helena Štefanič in David Šušelj. Dogajanje je usmerjala Lela B. Njatin, ki prav tako izdala knjigo oziroma basen namenjeno otrokom.  

V večernem delu programa sta nastopili udeleženki letošnjega, 34. festivala Vilenica: pisateljici Amanda Mihalopulu iz Grčije in Carolina Pihelgas iz Estonije. Njun obisk v Kočevju je bil del odprtja festivala, ki se je s podobnimi dogodki istočasno odvijal v več krajih po Sloveniji. Pihelgasova je brala iz knjige Svetloba v kamnu, ki je izšla 2019 pri založbi Kaksikhammas. Mihalopuluova pa iz knjige Barok, ki je lani izšla pri založbi Kastaniotis. Njena knjiga Zakaj sem ubila najboljšo prijateljico je izšla 2018 pri založbi Modrijan in je na voljo v Knjižnici Kočevje. Pogovor je vodila Lela B. Njatin. Prevajala je Želja Cilenšek Bončina.

Literarno Kočevje so z Občino Kočevje soorganizirali Društvo slovenskih pisateljev, Zavod Kočevsko in Inštitut za raziskovanje stvarnosti.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?