Območno združenje Rdečega križa Kočevje je tudi to poletje organiziralo zdravstveno letovanje otrok iz naše občine. Tako kot prejšnja leta to poteka v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič, udeležilo pa se ga je 57 otrok. Morje in morski zrak ter zabava in učenje v družbi vrstnikov so le nekatere od koristi letovanja, ki pomembno prispeva h krepitvi otrokovega zdravja. Letovanja se namreč udeležujejo otroci, ki so čez leto pogosteje zboleli ali bili hospitalizirani. Usposobljeni vodniki skupin na letovanju skrbijo za kakovostno preživljanje prostega časa z dejavnostmi, ki pozitivno vplivajo na uspešen nadaljnji razvoj.

Prvo zdravstveno letovanje otrok je območno združenje Rdečega križa Kočevje organiziralo leta 2002. Takrat se je enotedenskega letovanja udeležilo 45 otrok iz Kočevja. Od vsega začetka pa program s sofinanciranjem podpira tudi Občina Kočevje, letos v višini 3.500 evrov. Program letovanja je sicer financiran s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, delno pa še iz donacij in sredstev, ki jih prispevajo starši otrok, če jim socialni položaj to omogoča.

Otroke sta letos na letovanju obiskala podžupan Roman Hrovat in Alenka Bunderla, sekretarka območnega združenja RK Kočevje, ki sta otroke v imenu Občine Kočevje razveselila s sladoledom, otroci pa so jima pripravili topel sprejem in čudovito spominsko sliko, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.