Območno združenje Rdečega križa Kočevje je tudi letos organiziralo zdravstveno letovanje otrok in šolarjev, ki poteka v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič, udeležilo pa se ga je 62 otrok iz občine Kočevje. Teden dni morja in svežega zraka, zabava in učenje v družbi vrstnikov so le nekatere od koristi. Da otroci na letovanju uživajo, sta se ob obisku prepričala tudi podžupan Predrag Bakovič in Alenka Bunderla, sekretarka območnega združenja RK Kočevje.

Prvo zdravstveno letovanje otrok je območno združenje Rdečega križa Kočevje organiziralo leta 2002. Takrat se je enotedenskega letovanja udeležilo 45 otrok iz Kočevja in že takrat se je pokazal izjemen pomen projekta, predvsem pa pozitiven vpliv na zdravje otroke. Zdravstveno letovanje je bilo od tedaj organizirano prav vsako leto, vse do danes, ko teče že 16 leto projekta.

Na letovanju se otroci družijo z vrstniki iz cele Slovenije. Usposobljeni vodniki skupin skrbijo za kakovostno preživljanje prostega časa z dejavnostmi, ki pozitivno vplivajo na uspešen nadaljnji razvoj. Ob tem pa je bistveno izpostaviti še za zdravje blagodejne vplive morske vode, sredozemskega podnebja in tudi strokovno zdravstveno oskrbo.

Program letovanja je delno financiran s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, delno iz donacij, del sredstev prispevajo starši otrok, če jim socialni položaj to omogoča, deloma pa ga sofinancira Občina Kočevje in sicer v višini 3.500 eur.

 

Otrokom in osebju Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič se zahvaljujemo za topel sprejem ob obisku in odličen program!