Med 20. in 30. 7. 2017 so v mestu Wroclaw na Poljskem potekale 10. Svetovne igre. Tekmovanje poteka vsake štiri leta, sodelovalo je 3500 tekmovalcev iz 100 držav in 31 različnih športov. Eden izmed športov je bil tudi ju-jitsu iz katerega se uvrsti na igre samo 6 najboljših v kategoriji po svetovni lestvici. Slovenske reprezentanco je zastopalo 16 tekmovalcev iz 6 športov. Iz ju-jitsa so bili na SVI izbrani 4 tekmovalci: Tim Toplak in Lah Benjamin v ju-jitsu borbah ter članici Sibor Inotherm, Patricija Delač in Sara Besal v duo sistemu ženski pari. Za naši članici, ki sta še obe mladinki je bila že uvrstitev na SVI velik uspeh, dobra uvrstitev med prve tri pa bi bila samo še uresničitev sanj vsakega športnika.    

Članici Sibor Inotherm sta imeli borbe drugi tekmovalni dan, v soboto 29. 7. 2017. Po temeljitem ogrevanju sta imeli Sara in Patricija v prvem krogu borbo proti Nemkam, ki sta jih po izenačenem boju premagali z 88,5:90, kar je bila velika zmaga proti dobri uvrstitvi. V drugi borbi v skupini sta bili nasprotnici manj znani Vietnamki, ki sta jih z lahkoto premagali. Slednje je pomenilo prvo mesto v skupini in borbo proti drugo uvrščenim Tajkam iz prve skupine. Borba proti Azijkam se je pričela s previdnostjo do nasprotnic, saj so Tajke na ogrevanju prikazale dobro tehniko. Vendar se je že v začetku videlo, da so naše članice boljše, kar je na koncu pokazal tudi rezultat in uvrstitev v finale SVI, kar je bilo nad vsemi pričakovanji pred tekmo.

V popoldanskem finalu sta jih čakali že več let nepremagljivi dvojčici Bečirovič iz Avstrije. V borbo sta naši članici odšli z željo presenetiti nasprotnici in prikazom najboljšega boja do sedaj. Kljub dobrem ogrevanju in pripravi se je že v začetku videlo, da sta Avstrijki boljši, kar sej izkazalo tudi na koncu. Kljub temu sta Sara Besal in Patricija Delač osvojili odlično drugo mesto na SVI, kar pomeni najboljši dosežek v slovenskem ju-jitsu in seveda tudi v Siborju.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP,  ELDAMEDO,  PLINOVODI, TRIGLAV, SAVA, NLB, ROTIS, CROCS, POSPLASTIKA, MELAMIN ter ostalim sponzorjem, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

Avtor članka: Elvis Podlogar, SIBOR INOTHERM