Občina Kočevje je ponovno prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«, ki ga podeljuje Slovenska filantropija. Naziv je letos prejelo 22 občin, podelitev pa je potekala 13. maja, ob Slovesnem dnevu prostovoljstva, v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, v Kulturnem domu Črna na Koroškem.

Občina Kočevje je naziv prvič prejela lansko leto, tokrat pa ga je ponovno potrdila. Strokovna komisija je naziv naši občini podelila za sistematično podporo in spodbujanje prostovoljstva med občani, finančno podpiranje dela prostovoljcev v občinskih razpisih, sofinanciranje mentorjev prostovoljstva, za aktivno sodelovanje župana in predstavnikov občinske uprave v prostovoljskih aktivnostih ter za javno izraženo zahvalo prostovoljcem in jasno vizijo razvoja prostovoljstva. Za potrditev naziva in dolgoletno delo na tem področju, se zahvaljujemo vsem prostovoljkam in prostovoljcem v naši občini.

Na prireditvi so podelili še nazive Junaki našega časa, Naj prostovoljec v javni upravi, Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev. Letošnja tema 20. Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki poteka od 13. do 19. maja, je »Odpravimo diskriminacijo«.

Več informacij: www.filantropija.org