S slavnostno prireditvijo TU, KJER SEM DOMA smo v Šeškovem domu proslavili občinski praznik, ki ga obeležujemo 3. oktobra, v spomin na zasedanje Zbora odposlancev leta 1943 v Kočevju. V okviru dogodka so bila podeljena najvišja Občinska priznanja, nagrade in plakete za leto 2017.

Vlogo slavnostnega govornika je v odsotnosti župana dr. Vladimirja Prebiliča, ki je goste sicer pozdravil preko videa, prevzel podžupan Občine Kočevje Roman Hrovat. V svojem nagovoru se je dotaknil dela v preteklem letu in doseženih uspehov na katere smo lahko ponosni vsi občani. Obenem pa optimistično napovedal tudi prihodnost naše občine, ki privablja nove investicije in pospešeno razvija turistično ponudbo. Za kulturni del programa so poskrbeli odlični Urška Baković trio in v začetku prireditve Pihalni orkester Kočevje. 

Občina je letos najvišje priznanje - Grb Občine Kočevje podelila Pihalnemu orkestru Kočevje ob 90-letnici njihovega delovanja, za dolgoletno uspešno glasbeno udejstvovanje in negovanje tradicije, uspešno sodelovanje na številnih dogodkih in s tem za pomemben doprinos k ugledu in prepoznavnosti občine. Nagrado je v imenu Pihalnega orkestra Kočevje prevzel predsednik Alojz Ivančič.

Kozlerjevo nagrado za leto 2017 je Občina Kočevje podelila Debby Hurwits in Marjanu Kočili (Intersocks) za izjemne gospodarske dosežke, strateški razvoj podjetja in visoko stopnjo družbene odgovornosti, kar pomembno vpliva tudi na razvoj in ugled Občine Kočevje. Humkovo nagrado za leto 2017 je prejel Matija Kobola za dolgoletno, uspešno in nesebično udejstvovanje na področju ohranjanja in promocije kulturne dediščine Kočevske ter promocijo naše občine in prostovoljno delovanje na področju izobraževanja in dela z mladimi. Verderberjevo nagrado za leto 2017 je prejel Marjan Oražem za številne uspehe na področju športa in predano delo z mladimi, za tesno in zavzeto sodelovanje s Kočevjem in pomemben prispevek k razvoju športa v občini Kočevje.

Spominsko plaketo Občine Kočevje za leto 2017 sta prejeli Špela Zupančič in Tina Kotnik. Špela Zupančič za izjemne dosežke na svojem znanstveno-raziskovalnem področju, ki so bili letos nagrajeni tudi s prestižno Loreal-UNESCO štipendijo "Za ženske v znanosti". Tina Kotnik pa za svoje dolgoletno požrtvovalno delo na področju varstva okolja in aktivno udejstvovanje na številnih drugih družbeno odgovornih področjih.

V imenu župana Občine Kočevje so bile podeljene tudi tri Plakete župana za enkratne dosežke. Polona Zule je plaketo prejela za odlične rezultate v balinanju in sicer je v letu 2016 dvakrat osvojila naslov državne prvakinje ter drugo in tretje mesto na evropskem prvenstvu. V letošnjem letu je postala tudi evropska prvakinja. Matic Jakšič in Lovro Divjak, člana kočevsko - ribniškega kluba borilnih veščin Sibor-Inotherm, pa za odlične rezultate v duo paru doma in v tujini. V letu 2017 sta osvojila naslov svetovnih kadetskih prvakov na Svetovnem prvenstvu v Atenah, v kategoriji duo sistem kadeti moški pari. Pred kratkim sta osvojila še prvo mesto na German open.