Občina Kočevje je s slavnostno prireditvijo TU, KJER SEM DOMA v Šeškovem domu proslavila občinski praznik, ki ga obeležujemo 3. oktobra, v spomin na zasedanje Zbora odposlancev leta 1943 v Kočevju. V okviru dogodka so bila podeljena najvišja občinska priznanja, nagrade in plakete za leto 2018. Ob tej priložnosti sta župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič in župan občine Lübbenau/Spreewald Helmut Wenzel podpisala tudi listino o pobratenju občin. Za glasbeni del prireditve so poskrbeli odlični mladi pevci otroškega zbora Piki Jakob, trio Pihalnega orkestra Kočevje in godalni kvartet Podokničarji. 

Občina je letos najvišje priznanje - Grb Občine Kočevje podelila Radiu Univox za 25 let uspešnega delovanja na področju lokalnega informiranja in obveščanja, odpiranja Kočevske v slovenski prostor, sodelovanja na številnih kulturnih in ostalih dogodkih in s tem pomemben doprinos v lokalni prostor. Nagrado je v imenu Radia Univox prevzel direktor podjetja Uroš Novak.

Kozlerjevo nagrado za leto 2018 je Občina Kočevje podelila direktorju podjetja Obnova d.o.o. Franciju Rupniku za izjemne gospodarske dosežke, strateški razvoj podjetja in vlaganje v izobraževanje mladih kadrov, kar pomembno vpliva na razvoj in ugled naše občine. Humkovo nagrado za leto 2018 je prejel Peter Movrin za vidne in navdihujoče uspehe doma in v tujini, promocijo Kočevske in plodno udejstvovanje na področju sodelovanja z mladimi v naši občini. Spominsko plaketo Občine Kočevje za leto 2018 je prejelo podjetje Želva d.o.o., enota Kočevje – VDC, za uspešno 15 letno delovanje v občini Kočevje na področju dela z  uporabniki s posebnimi potrebami. Plaketo je v imenu podjetja prevzela direktorica Mira Potokar.

Župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič je ob tej priložnosti podelil tudi osem plaket župana za enkratne dosežke. Nejc in Alen Požun sta plaketo prejela za izvrstne uspehe na državnih tekmovanjih in osvojeno 1. mesto v kategoriji tandem člani na državnem prvenstvu v kegljanju. Iza in Lia Šalehar sta plaketo prejeli za osvojeno bronasto medaljo v ženskih dvojicah v badmintonu na mediteranskih igrah 2018 v Španiji. Sebastjan Vovko je plaketo prejel za dosežene naslove državnega in evropskega prvaka ter svetovnega podprvaka v gasilskih tekmovanjih Firefighter Combat Challenge v letu 2018. Dr. Anja Moric je plaketo prejela za uspešno ohranjanje, promocijo in interpretacijo kulturne dediščine Kočevske. David Stevanič za osvojeni naziv FIDE mojster mednarodne šahovske zveze. Društvo za turizem, rock, rekreacijo in relaksacijo pa za izvedbo odmevnega projekta Svetovno prvenstvo v metu motorke.

Vsem prejemnikom priznanj še enkrat čestitamo in se jim zahvaljujemo za njihov doprinos v lokalno skupnost.