V Kočevju do leta 2020 pričakujemo okoli 500 novih delovnih mest. Zato smo se že danes odzvali na napovedane nove investicije in seveda potrebo po kadrih. Podjetniški inkubator Kočevje je skupaj z Občino Kočevje, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Ljudsko univerzo Kočevje in ostalimi partnerji, 24. novembra 2017 v Športni dvorani Kočevje pripravil nadvse uspešen Karierni sejem Kočevje. Ta je dosegel vsa pričakovanja, tako organizatorjev kot iskalcev zaposlitve in sodelujočih podjetij.

Na spletnem portalu kariera.kocevje.si je bilo objavljenih več kot 50 profilov za delovna mesta. Na individualne razgovore oziroma sestanke se je prijavilo 150 oseb, večinoma iz Kočevja in okolice, skupaj pa so opravili več kot 300 razgovorov. Okrog polovica prijavljenih je bila brezposelnih oziroma študentov, polovica pa zaposlenih, ki iščejo nove priložnosti. Posamezniki so se tako lahko na enem mestu predstavili različnim uspešnim podjetjem, ki iščejo nov kader in vzpostavili prvi kontakt. Pred samim Kariernim sejmom so večkrat tedensko potekale tudi delavnice za pripravo na uspešne razgovore z delodajalci.

Na kariernem sejmu je sodelovalo enajst podjetij, ki iščejo ali pa še bodo iskala nov kader: Koles, Kovinar Kočevje, Amles, Obnova, Griffing, Intersocks, Kolektor Sikom, Melamin, SmartMelanime, Yaskawa Europe Robotics, Avtošola Krkovič. Največji interes iskalcev zaposlitve je bil za delo v podjetjih Melamin, smartMELAMINE in YASKAWA Europe Robotics, saj so bili termini zasedeni v dveh tednih od odprtja prijav. Tudi podjetja so bila s Kariernim sejmom zelo zadovoljna, saj so na enem mestu z relativno majhno časovno investicijo dobila dober odziv in precej individualnih sestankov.

Karierni sejem se je pričel z otvoritvijo, na kateri so se v luči prihodnjega razvoja in strateških usmeritev predstavili Občina Kočevje, Melamin, Intersocks in YASKAWA Slovenija. V sklopu sejma sta potekali še dve okrogli mizi – o kadrovskih štipendijah in vlogi sodobnega človeka v digitalizirani proizvodnji.

Več na www.kariera.kocevje.si.