Občina Kočevje je 15. maja ob slovesnem dnevu prostovoljstva, ki poteka v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, prejela naziv "Prostovoljstvu prijazno mesto".

Na prireditvi v Kulturnem domu Krško so podelili priznanja posameznikom in ustanovam, ki aktivno spodbujajo in podpirajo prostovoljstvo oziroma aktivno delujejo na tem področju. Strokovna komisija je Občini Kočevje naziv podelila za sistematično podporo in spodbujanje prostovoljstva med občani, finančno podpiranje dela prostovoljcev v občinskih razpisih, sofinanciranje mentorjev prostovoljstva, za aktivno sodelovanje župana in predstavnikov občinske uprave v prostovoljskih aktivnostih ter za javno izraženo zahvalo prostovoljcem in jasno vizijo razvoja prostovoljstva. Priznanje je na podelitvi prevzel župan dr. Vladimir Prebilič in se ob tem zahvalil vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki nesebično pomagajo soljudem in svojemu kraju.

Poleg Občine Kočevje so prvič so ta naziv pridobile še Občina Grosuplje, Mestna občina Kranj, občina Medvode, občina Postojna, občina Tržič in Občina Vodice.

19. Nacionalni teden prostovoljstva, ki poteka med 14. in 20. majem 2018 letos nosi naslov oziroma sporočilo »Prostovoljstvo kot vezivo družbe«.